O nas

Le streljaj od avstrijske meje, na obronkih Slovenskih goric leži naša izletniška kmetija Leber. Čeprav smo nekoliko odmaknjeni od preostalih vinogradniških kolegov svečinskih in plačkih goric, se pri nas iz leta v leto ustavi vse več ljubiteljev dobrih vin. Dober glas o nas menda ne sega le v deveto vas, temveč tudi preko državnih meja in v zadnjih letih tudi velikih morja. In še to - čeprav smo odprti ob petkih, sobotah in nedeljah, se lahko po predhodnem dogovoru pri nas ustavite katerikoli dan v tednu. Ni ga dneva, ko bi našli vrata zaprta in zaklenjena.
Na kmetiji živimo in pridelujemo vino tri generacije - gospodar Igor z ženo Petro, ki je nosilka turistične dejavnosti, hči Eva, sin Aljaž, mama Leopoldina ter oče Jakob.

Last Leberjevih je že nekoč bogata viničarija postala kmalu po prvi svetovni vojni, ko je njen lastnik postal pradedek Požauko. Vinogradov je bilo takrat za dober hektar. Dedek Alojz je tradicjo oplemenitil še kot trsničar.

Oče Jakob je sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja trto gojil že na treh hektarjih. Mama Leopoldina kot izvrstna kuharica je veliko pripomogla k temu, da smo v devetdesetih leti pričeli s turistično dejavnostjo, s Petro pa imava od leta 2006 registrirano tudi izletniško dejavnost, kar nam omogoča, da poleg vina ponujamo tako hladno kot toplo hrano.

Čeprav se je oče tega leta tudi upokojil in predal kmetijo v upravljanje, trdo delamo pri hiši prav vsi, še posebej pa sva z ženo vesela, da nama je v veliko pomoč Eva, Aljaž pa itak pravi, da bo vinogradnik.